/CORVIN/

Lépésről-lépésre kerültünk egyre közelebb ehhez a projekthez, hogy végül megcsinálhassuk a megújuló Corvin Áruház / Corvin Palace bejárati tereinek belsőépítészeti terveit. A tervezést régi harcostársunkkal Habencius Mannával közösen csináltuk, aki páratlan ízléssel nyúlt a történeti épülethez.

A feladat komplexitása izgalmas kihívás elé állított minket, ahol a belsőépítészeti designnak, a műemlékvédelmi elvárásoknak és a műszaki részleteknek egy egységgé kellett összeállniuk.

Budapest első modern áruházának újranyitásánál olyan belső világ megteremtése volt a cél, ahol kortárs elemeket úgy tudunk behozni a térbe, hogy azok harmonizáljanak az 1926-ban lefektetett eredeti elképzelésekkel. A restaurátori csapattal együttműködve igyekeztünk felmutatni valamit az épület elfeledett ornamentikájából, de igazodva a ház új arculatához.

A feladatunk két részre oszlott, az egyik a Blaha Lujza téri főbejárati tér kialakítása, a másik tervezési egység a Somogyi Béla utcai irodai lobby megformálása volt. A két tér kapcsolódását azonos burkolatcsaládok és világítási megoldások alkalmazásával értük el, de míg az irodai részen az új arculathoz jobban igazodó szabadd formálás lehetséges volt, a főbejárati térnél a műemlékvédelmi szempontok kerültek előtérbe. A hidegburkolatok eleganciáját a mindkét térrészben megjelenő beltéri növényzettel, illetve faburkolatok behozásával oldjuk.